Voor meer informatie over het gebruik van Windows op een Mac, opent u Boot Camp-assistent en klikt u op de knop ‘Open Boot Camp Help’. Start de computer opnieuw op en houd daarbij de Option-toets (of Alt-toets) ⌥ ingedrukt om te schakelen tussen Windows en macOS. Als het Boot Camp-installatieprogramma niet wordt geopend, opent u het Boot Camp-installatieprogramma handmatig om de installatie van Boot Camp te voltooien. Open Boot Camp-assistent vanuit de map ‘Hulpprogramma’s’ in de map ‘Programma’s’. Met Boot Camp kunt u Microsoft Windows 10 op een Mac installeren en schakelen tussen macOS en Windows bij het herstarten van de Mac. Bewaar mijn naam, e-mailadres en website in deze browser voor de volgende keer.

  • Onder ‘systeem’ vind je de informatie die je zoekt.
  • Al uw instellingen en stuurprogramma’s worden opnieuw ingesteld.
  • Schrijf je in voor de wekelijkse c’t nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste uitgaven, tips en aanbiedingen.

Gelukkig zijn RAM-modules niet extreem duur meer tegenwoordig, dus dat is best te doen. Ze volstaan ruimschoots als hart van computers die gemaakt zijn voor productiviteit. Denk daarbij aan werken in Officeprogramma’s of surfen op het net. Een i3 is in de regel altijd minder krachtig dan een i5.

Windows 11: Versies En Licenties

Op verschillende fora is te lezen dat veel mensen deze melding krijgen terwijl ze gewoon een legitieme Windows licentie hebben. Geniet van de nieuwste computergames met Windows 10 Home en ervaar de hoogste prestaties. Door schermen met 4K-resolutie te ondersteunen, worden games weergegeven met een haarscherpe resolutie.

Het enige waar je in dat geval op moet letten is of de hoeveelheid usb 3.0-aansluitingen naar wens is. Je harde schijf vervangen door een SSD is de eenvoudigste manier om je oude computer nieuw leven in te blazen. Neem eens een kijkje in je computer naar waar je harde schijf zit. Die zal verbonden zijn met de rest van je systeem door middel van twee kabeltjes. Aansluitingen voor diezelfde twee kabeltjes vindt je op je SSD terug.

De site Neowin probeerde de truc deze week nog eens uit. Het kreeg een foutmeldingdie aangaf dat upgraders in bezit moeten zijn van een legale versie van Windows als ze de gratis Media Center-upgrade in huis willen halen. Maar, zo ontdekte The Verge, door eigen fout heeft Microsoft de deur wagenwijd open gezet voor illegale downloaders van Windows 8.

Losse slots voor dit soort dingen vind je meestal alleen terug in desktops. Je moet ook %userdata% directory mee backuppen die standaard wel gewoon op je c schijf blijft staan. De standaard voor niet-portable programma’s is dat alle userfiles daar komen te staan. De installatie directory is in principe gewoon de schone bestanden.

Het Leven Is Samen Beter

Dat komt met een aantal minder prettige veranderingen zoals het zwaar beperkte rechts-klik menu. De belangrijkste trigger voor Windows 11 was de nieuwe big.LITTLE architectuur van de 12e generatie intel processoren. Het risico dat Microsoft besluit om zo’n installatie te verprutsen (want ‘niet ondersteund’ tenslotte) is me veel te groot.

Programma’s

Een parallelle installatie is gemakkelijk als je hiervoor een vrije partitie of zelfs een lege harde schijf hebt. Je hebt officieel minimaal 20 GB schijfruimte nodig, maar 100 GB is beter, afhankelijk van de gebruikte toepassingen en bestanden. Als het setup-programma een internetverbinding vindt, kun je vooraf updates downloaden. Dat kan de kans op een gelukte installatie verbeteren en duurt maar enkele minuten, maar het is niet noodzakelijk.